Gudstjenesten er menighetens hovedsamling og her er det mange frivillige som bidrar.
Kirkevertene står ved kirkedøren og ønsker velkommen, og ved utgangen, for å ønske god søndag samt å holde kollektbøsser frem. Det er fint å bli møtt på en god måte når en kommer til gudstjenesten.
Kirketjeneren sørger for en rekke praktiske oppgaver som skal på plass før gudstjenesten, slik som tenning av lys, få rett liturgisk farge på alterstol, sørge for det som trengs for nattverd. Kirketjeneren har en viktig rolle for at gudstjenesten skal forløpe på en god og trygg måte.
Klokker er med i gjennomføring av gudstjenesten ved å lese velkomstord, bibeltekster, delta i kirkebønn samt være med å dele ut nattverd. Ved dåp deltar klokker med tenning av lys og utdeling av dåpsattest. Klokkerens rolle er synlig og bidrar med å formidle ord og handling sammen med prest.
Kirkemusiker(e) er ansvarlig for all musikk og eventuell sang som hører gudstjenesten til. Menigheten har fast kirkemusiker, men det er også frivillige, både voksne og barn, som deltar både med musikk og sang. God og vakker musikkutøvelse er viktig og bidrar med lovsang til Gud og til å løfte menigheten opp fra hverdagens strev. Forsangere gir musikkopplevelsen et viktig løft og bidrar til at sangen blir mer kraftfull og trygg og gjør det lettere for menigheten å følge musikken samt å lære nye sanger og salmer. Fredagen i forkant av familiegudstjenester inviteres barn til gudstjenesteverksted.
Tekniske medarbeidere sørger for rett lyd, riktige bilder og tekst på veggen og har derved en svært viktig rolle i å sørge for at menigheten hele tiden vet hva som kommer og kan følge med i gudstjenestens forløp.
Forbeder(e) gir deltakere i gudstjenesten en unik mulighet for forbønn og samtale, det kan være om vanskelige ting i livet eller rett og slett bare et ønske om forbønn eller en enkel velsignelse. Forbønn tilbys normalt under nattverden og etter gudstjenestens slutt.
Kaffevert/kirkekaffeansvarlig(e) er ansvarlige for kaffe og noe å bite i etter gudstjenesten, dette er en svært viktig funksjon for det sosiale livet i menigheten. Med en kaffekopp i hånden og gjerne noe å bite i går «drøset» lett og det blir da også lettere å bli kjent med nye.
Ta kontakt med Bente Skåland Netland (92457112 / bn538@kirken.no) om du kan tenke deg å prøve deg som frivillig.